Smash Kermt is een toffe familieclub. Met onze 6 tennispleinen, 6 padelpleinen, een multifunctioneel jeugdplein en een gezellig clubhuis verzekeren we ambiance op en rond het plein. Alle leeftijden kunnen zich uitleven bij Smash Kermt dankzij de goede jeugdwerking, Start to Tennis en de vele andere activiteiten…
Tennis Interclub Junior

Tennis Interclub Junior

Interclub geeft je de mogelijkheid om de tennissport ook eens als “Team” te ervaren. Speel daarom samen met jeugdleden van TC Smash Kermt tegen jeugdleden van andere clubs.

Wat houdt interclub spelen precies in?

  • Wedstrijden spelen in een team van 2, 3 of 4 spelers tegen een andere club uit de regio.
  • Elk team speelt sowieso 4 à 5 ontmoetingen.
  • Er zullen zowel ontmoetingen thuis als op verplaatsing worden gespeeld.
  • Per ontmoeting worden er 2 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd gespeeld.
  • De ontmoetingen vinden plaats in de maanden april en mei.
  • Ontmoetingen worden meestal gespeeld op zaterdag- of zondagvoormiddag (afhankelijk van de reeks en van de club)
  • In elk team wordt een ploegkapitein aangeduid.  In de praktijk zal één van de ouders deze taak op zich nemen.
  • De inschrijving is individueel en de teams worden dan samengesteld door de jeugdtrainers. Vermits er toch al enig wedstrijdritme verreist is en het welbevinden van de kinderen op de eerste plaats staat, kunnen de jeugdtrainers ook aanraden om het spelen van competitie nog even uit te stellen. Ouders kunnen altijd bij de trainers terecht voor advies.
  • De club voorziet een tennistenue voor alle deelnemers.

De leeftijdsreeksen zijn: U9 (6 tot 9 jaar), U11 (10 tot 11 jaar), U13 (12 tot 13 jaar), U17(14 tot 17 jaar). Enkel bij de U9-reeks mogen de teams gemengd zijn. Voor de andere leeftijden spelen de jongens en meisjes in aparte reeksen.   In elke leeftijdsreeks zijn vervolgens verschillende afdelingen (4, 3, 2 en 1) zodat je steeds tegen spelers van een gelijkaardig niveau zal spelen. 

Meer info i.vm. de leeftijdsreeksen en afdelingen vind je op Jeugdinterclub – Tennis en Padel Vlaanderen

Jeugdspelers van TC Smash Kermt die interesse hebben om interclub te spelen kunnen zich hier inschrijven tot 5/01/24.  https://forms.gle/pwGVrhdQn8mWWayn8 . Het zijn echter de trainers die de ploegen samenstellen.

Denk er aan dat je je hier moet inschrijven en dat je lidgeld betaald moet zijn om te kunnen deelnemen aan de interclub!