Smash Kermt is een toffe familieclub. Met onze 6 tennispleinen, 6 padelpleinen, een multifunctioneel jeugdplein en een gezellig clubhuis verzekeren we ambiance op en rond het plein. Alle leeftijden kunnen zich uitleven bij Smash Kermt dankzij de goede jeugdwerking, Start to Tennis en de vele andere activiteiten…
Interclub tennis 2024

Interclub tennis 2024

De inschrijvingen zijn afgesloten. 

Kapiteins kunnen nu hun ploeg inschrijven voor de Interclub tennis 2024 via deze link: https://forms.gle/soLd1feCREvqVGH46

  • Enkel kapiteins schrijven een ploeg in.
  • Alle ploegen moeten ingeschreven zijn voor 27 januari 2023.
  • Elke kapitein is verantwoordelijk voor een voldoende aantal spelers in zijn team.

Vanaf 2024 zullen er 2 formats gespeeld kunnen worden tijdens de interclub in het voorjaar.

Format 1: 4 enkel- en 2 dubbelwedstrijden
Je speelt met je team 4 enkel- en 2 dubbelwedstrijden tijdens een ontmoeting. Dit zijn de (leeftijds)categorieën waarin je een team kan samenstellen in de afdeling die matcht met de punten in je ploeg:
Heren: Open, 35 en 50
Dames: Open, 25 en 40

NIEUW in 2024:

  • de dubbelwedstrijden moeten voortaan met het dubbelklassement gespeeld worden! Houd hier dus rekening mee voor de keuze van de afdeling waarin je je inschrijft met je team.
  • de derde set in het enkelspel bij de Heren 50 en Dames 40 wordt vervangen door een matchtiebreak tot 10.

Format 2: 4 dubbelwedstrijden (nieuw in het voorjaar)
Vanaf 2024 kan je met je team ook kiezen voor een gloednieuw dubbelformat met 4 dubbelwedstrijden. Teams kunnen zich inschrijven in één van volgende afdelingen met keuze tussen 2 leeftijdscategorieën:
Dubbel Heren 18 of 40
Dubbel Dames 18 of 40
Dubbel Gemengd 18 of 40
Voor dit format telt je dubbelklassement. Houd hier dus rekening mee bij de keuze van de afdeling waarvoor je jouw team inschrijft!

Gewijzigde speelmomenten
Ook voor de speelmomenten is heel wat gewijzigd. Zo gaan de ontmoetingen van de dubbelformats op vrijdagavond door, de meeste leeftijdsreeksen op zaterdag en de open reeksen op zondag.

Wil je in meerdere ploegen spelen?
Kan je niet kiezen tussen beide formats? Of wil je in meerdere teams meedoen? Goed nieuws, je kan kiezen om deel te nemen aan één ontmoeting per speelmoment (i.p.v. per speeldag). Dat mag dus een mix zijn van format 1 of 2, maar evengoed een mix met andere categorieën. Enkele voorbeelden van wat kan/mag:
Deelnemen op vrijdagavond in Dubbel Heren 40 én op zaterdag bij Heren 50.
Deelnemen op zondagvoormiddag jeugdafdeling 1 én op zondagnamiddag bij de reeks Dames Open.
Deelnemen op vrijdagavond in week 1 bij de reeks Dubbel Dames en deelnemen op vrijdagavond in week 2 bij de Dubbel Gemengd.

Bekijk alle informatie over de nieuwe tennis interclub

Thomas Grauls coördineert het geheel als interclubverantwoordelijke. Heb je nog vragen dan kun je hem contacteren: