Smash Kermt is een toffe familieclub. Met onze 6 tennispleinen, 6 padelpleinen, een multifunctioneel jeugdplein en een gezellig clubhuis verzekeren we ambiance op en rond het plein. Alle leeftijden kunnen zich uitleven bij Smash Kermt dankzij de goede jeugdwerking, Start to Tennis en de vele andere activiteiten…
Smash Kermt

Opleiding

De jeugdwerking van de T.C. Smash Kermt tracht te bekomen dat alle spelertjes, van welk niveau ook, voldoende aan hun trekken komen.

Het aanbieden van allerlei interne activiteiten en degelijke jeugdopleidingen zijn een belangrijk element hierin.

Om sportief succes te hebben moeten de kinderen natuurlijk trainen, maar zeker ook meer spelen. Ook hechten we veel belang aan de goede techniek van onze spelertjes!

Kom bvb zelf eens meer met jouw kroost tennissen en spoor ze aan om met andere kinderen te oefenen.

Een motivatie voor de jeugd is zeker de competitie, zodat ze zich kunnen meten met leeftijdsgenoten. Naast de interclub zijn er nog vele andere mogelijkheden:

Voor de jonge recreatiespelers is er de KidsToer, een dagtornooi gespeeld volgens niveau(kleur). Hierbij wordt er geen rangschikking opgemaakt en krijgen alle kinderen een geschenkje. Verder hebben we verschillende kampen tijdens de vakanties en recreatieve ontmoetingen met omliggende clubs. Ook het clubkampioenschap staat natuurlijk geprogrammeerd !

Aan de ouders willen we vragen de druk op de kinderen om te presteren niet te groot te maken.
Vraag vooral een grote inzet en laat hen voor de rest genieten van het spel.

Het trainingsaanbod varieert naargelang de tijd van het jaar:

  • Lentetraining: onmiddellijk na de paasvakantie starten we met de lentelessen op alle weekdagen. Dit is een wekelijkse training en de periode loopt tot midden juni. In het weekend spelen we interclub en wordt er dus niet getraind.
  • Zomertraining: tijdens de zomermaanden hebben de kinderen de mogelijkheid om in te schrijven voor een bijkomende lessenreeks.
  • Wintertraining: dit is eigenlijk de belangrijkste periode om de jeugd klaar te stomen voor de competitie van volgend jaar. Men kan hier inschrijven voor 1 of meerdere uren per week voor de ganse winter. We starten met de training begin oktober en deze duurt tot einde maart.
  • Stages: Tijdens de vakantieperiodes organiseert onze Trainersploeg 2 stages waar men apart kan voor inschrijven.